Δ.ΙΕΚ Γαλατσίου

posted by: Super User
on 29 October 2016
Hits: 187

ΓΚΡΑΒΑ

posted by: Super User
on 08 October 2016
Hits: 971

Ο αρχικός σχεδιασμός για τη δημιουργία του σχολικού συγκροτήματος ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Όμως οι επιτακτικές ανάγκες για σχολικές υποδομές την δεκαετία του ’70 στην ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή των Πατησίων και του Γαλατσίου, επέσπευσαν τις διαδικασίες της ολοκληρώσης του σχολικού συγκροτήματος. Έτσι εν μέσω σχολικής χρονιάς το Φεβρουάριο του 1977, αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση των μικρών σχολικών μονάδων πέριξ της Γκράβας -συνήθως ισόγειες και ημιυπόγειες σχεδόν ακατάλληλες αίθουσες- στο νέο σύγχρονο σχολικό συγκρότημα.

Από την έναρξη της λειτουργίας του συγκροτήματος μέχρι σήμερα πολλά άλλαξαν και σίγουρα πολλά θα αλλάξουν στο μέλλον. Το γεγονός είναι όμως πως αποφοίτησαν εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές που σταδιοδρόμησαν σε όλους τους κλάδους της κοινωνίας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Δήμου Αθηναίων, κοντά στις συνοικίες Κυπριάδου, Περιβόλια και στα σύνορα με το Δήμο Γαλατσίου. Συγκεκριμένα περικλείεται από τις οδούς Πασσώβ, Γ. Χατζηδάκη και Ταϋγέτου. Περιλαμβάνει νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ΕΠΑ.Λ. Αθήνας και το ΙΕΚ Γαλατσίου. Στον εξωτερικό χώρο του συγκροτήματος υπάρχουν ανοικτό αμφιθέατρο, αθλητικές εγκαταστάσεις (αθλητικό κέντρο «Αντώνης Τρίτσης»), όπως γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, στίβος, κλειστό γυμναστήριο και κολυμβητήριο.

Αρχή Σελίδας

Σχεδιασμοσ-Αναπτυξη-συντηρηση ιστοσελιδασ: ροδω πυροβολακη